manju, en modern guru

Fysiska positioner, är bara en del av traditionell yoga. Manju arbetar med att föra tillbaks till yogan de andra uråldriga komponenterna som är nödvändiga för att hjälpa oss på vägen mot Upplysning...

Manju är våran lärare och det är på det sett han ser och förmedlar yogan som vi vill föra den vidare till våra elever. Manju Jois, Ashtanga Yoga guru från Mysore i södra Indien, är den äldsta sonen till Shri K Pattabhi Jois, erkänd världen över som den främsta auktoriteten på Ashtanga Yoga. Manju föddes den 16 november 1944. Vid den unga åldern av endast sju år blev Manju väckt tidigt varje dag av sin far för att börja yoga lektioner som för alltid skulle förändra hans liv, och forsätter att påverka livet för dem som studerat och struderar med Manju under kommande år.

Han började sin lärarkarriär vid endast 15 års ålder med sin far och har undervisat sedan dess. Manju anser att det är en stor ära att vara son till Sri K. Pattabhi Jois. "Han är min far och min lärare. Jag är tacksam för både min mor och min far. "Manju mor, Savatri Jois, (Sathu till hennes familj) var en älskad hustru, kärleksfull mor och en expert på indisk mat. Tyvärr gick hon bort 1997.

Manju är hängiven sin fru Nancy och deras dotter Sathu som föddes år 2002 och är uppkallad efter sin farmor, . Sathu är en fantastisk begåvning som brinner för dans och skådespelande och som fortsätter att välsigna Jois familjen. Manju har lärt den traditionella Mysore Ashtanga metoden i över 47 år i fler än 22 länder och 21 delstater i USA med en ständigt växande skara elever.