Startar
Sep 10, 2023
slutar
September 17, 2023
INVESTERING
Från 16.415 kr
Elivi, Skiathos

Eventbeskrivning

Ashtangayoga på ön Skiathos i Grekland 10-17 september 2023.
Ett samarbete med Ving.

RESAN ÄR FULLSATT! du kan sätt upp dig på reservlistan om du vill.


Varmt välkommen att följa med oss till det magiska och mytomspunna Skiatos, en pärla i Egeiska havet.


En yogaresa med fokus på återhämtning, på sanskrit; Sandhānakaraṇa: Uniting; healing; making peace…


Det vackra hotellet Elivi ligger inbäddad i naturen och bjuder på en spektakulär vy över det glittrande Egeiska havet. Platsen bjuder in till att hitta ditt inre lugn, njuta av sol och ljummen vind mot huden. Johan och Camilla guidar dig i både yogans yttre delar, som Asanas (yogapositioner) och andning, samt de inre delarna av Vedisk visdom och yogafilosofi.


När: 10-17 september 2023


Camilla Silver & Johan Silver bjuder in dig till en omfamnande vecka med yoga, till Grekland, Skiathos, Hotell Elivi


Endast 10 platser! Vi blir en liten exklusiv grupp, först till kvarn.

Boka

Vi behöver ha in merparten av anmälningarna till strax innan jul, då skickar vi vidare dina uppgifter till Ving som ger dig ett resebevis och du betalar en handpenning på 2000:- resterande belopp betalas in senast 40 dagar innan avresa. Du har också möjlighet att lägga till Avbokningsskydd kostar 329.- och reseförsäkring som är kompletterande till hemförsäkringen kostar 315.-. Anmälan sker till Camilla, camilla.silver@live.se, 070-248 86 80 eller via hemsidan www.starkyoga.se


Vi reser från: Stockholm

Pris från 16.415:-

Vad ingår:

Flyg från Arlanda (ankomst Skiathos söndag 11.35)

Del i rum enl nedan

Transfer

Mat ombord på flyget

Bagage

Frukostbuffé på hotellet alla morgnar

All yoga ( 6 yogaklasser på morgonen & 3 eftermiddags-workshops)

Rumsalternativ
Pris per person del i dubbelrum med balkong: 16.415:-

Ligger i Xenia, som är hotellets huvudbyggnad, ligger mitt emellan de fina stränderna Koukonaires och Ambelakia, med vit sand och turkost vatten. Här finns en gueensize dubbelsäng (160x200).


Pris per person del i dubbelrum med balkong mot havet: 17.165:-

Ligger i Grace-området precis ovanför Ambelakia-stranden och bjuder på en fantastisk utsikt över havet. Här finns en kingsize dubbelsäng (180x200) samt en bäddsoffa


Schema vi tänkt oss för veckan (vi reserverar oss för ev ändringar i schemat):Ankomst söndag:

Introduktion kl 17.30.00-19.00 prat och meditation/lugnare yoga


måndag:

Ledd Ashtangayoga kl 07.00-09.00

workshop kl 16.30-18.30


Tisdag:

Ashtangayoga Mysore kl 07.00-09.00


Onsdag:

Ashtangayoga Mysore kl 07.00-09.00 workshops kl 16.30-18.30


Torsdag:

Ashtangayoga Mysore kl 07.00-09.00


Fredag:

Ashtangayoga Mysore kl 07.00-09.00


Lördag:

Ashtangayoga Mysore  kl 07.00-09.00

workshops kl 16.30-18.30


Söndag: hemresa (flyget går 12.55)


OM RESMÅLET


Västra Skiathos

Västra Skiathos är ett pärlband av små stränder och ännu mindre byar, perfekt för en semester med mycket avkoppling.

Västra Skiathos sträcker sig från Vassilias i öster till Koukounaries i väster. Mellan dem väntar en rad små byar som Troulos, Kolios och Kanapitsa, var och en med sin egen strand och sin egen charm. Här finns också flera små stränder och byar som väntar på att upptäckas, det är bara att ta bussen och kliva av när du vill. Den här delen av Skiathos är i regel ganska lugn, eftersom den mesta shoppingen och det livligaste folklivet finns inne i Skiathos stad, en dryg mil längre österut. Därför är det hit du ska resa om du verkligen vill koppla av med långa dagar på stranden, vandring längs någon av öns utmärkta leder eller en liten upptäcktsfärd i den grekiska kokkonsten.


Här finns en artikel med några av Vings bästa restips på Skiathos:

https://www.ving.se/grekland/skiathos/en-grekisk-parla


Hotell Elivi

Elivi är ett modernt 5 stjärnigt hotell med design som är i harmoni med naturen. Här bor du i lugna, naturnära omgivningar precis vid flera av Skiathos fina stränder. Elivi erbjuder eleganta rum och sviter, vissa med direkt utgång till privat pool. Under din semester finns det tid för total avkoppling i en solstol vid det läckra poolområdet eller vid någon av stränderna, eller så unnar du dig en skön behandling i hotellets exklusiva spa. Du kan även sysselsätta dig med aktiviteter som tennis och gymträning. Elivi har också ett mycket generöst utbud av olika restauranger och barer – här finns ett tiotal alternativ där det bland annat serveras rätter från det asiatiska och grekiska köket.  Hotellet är miljövänligt. Designad med respekt och tacksamhet mot den omgivande miljön och perfekt anpassad till terrängen, hotellets engagemang för att skydda naturen visas i dess verksamhet, dess faciliteter och tjänster. Designad med största respekt för naturen, som är inspirationskällan för dess arkitektoniska design.


De använder miljövänliga moderna tvättsystem, samt ekologiska produkter för rengöring och desinfektion av lokalerna och rummen. Poolvattnet renas genom elektrolys istället för att använda klor. Vegetationen har bevarats och berikats med ytterligare planteringar som förstärker den rika lokala floran.


Från hotellet är det cirka 12 km till Skiathos stad, där du finner ett bra utbud av restauranger, barer och butiker.

Du tar dig lätt till Skiathos stad med lokaltrafik.

Här hittar du mer om Elivi https://www.elivihotels.com

Boka:

Vi behöver ha in merparten av anmälningarna till strax innan jul, då skickar vi vidare dina uppgifter till Ving som ger dig ett resebevis och du betalar en handpenning på 2000:- resterande belopp betalas in senast 40 dagar innan avresa. Du har också möjlighet att lägga tillavbeställningsskydd. Anmälan sker till Camilla, camilla.silver@live.se, 070-248 86 80 eller via hemsidan www.starkyoga.seNÅGRA SEVÄRDHETER


Evangelistria
Ett vackert kloster uppe bland bergen där man kan köpa vin och olivolja som produceras i klostrets regi. Klostret ligger väldigt fint i Lehounidalen. Uppe i bergen kan man också äta lunch på någon av tavernorna med vidunderlig utsikt.


Kastro
Skiathos gamla huvudstad låg på norra delen av ön uppe på en klippa. Anledningen att huvudstaden låg just här var att man under 1300-talet ständigt attackerades av pirater. Vandringen upp till Kastro tar sin lilla tid, men när man väl är uppe får man en fantastisk utsikt. Hit kan man bara ta sig med båt.


Vandra
Skiathos har 26 vandringsrutter som totalt utgör 220 kilometers vandring. Alla rutter är kartlagda med GPS och det finns en bra guidebok vid namn “Hiking in the Aegean Paradise” som innehåller såväl rutterna som information om sevärdheter samt olika örter och annan växtlighet att hålla utkik efter längs vägen.


Skopelos och Alonissos
Med båt kan man ta sig till grannöarna Skopelos och Alonissos. Staden Skopelos är byggd som en amfiteater runt hamnen. Här går man gärna vilse i bland alla smala, charmiga gränder. Vill man riktigt njuta av Skopelos gör man klokt i att boka en hotell natt eller två här. I Alonissos är det en lugn och nästan sömnig atmosfär. Havet runt ön är en nationell marinpark med ett rikt djur- och växtliv.


Skiathos stad

I stadens äldre delar kan du strosa längs vindlande gränder, och längs med hamnpromenaden ligger caféer och restauranger på rad. Ska du shoppa är det bäst att börja längs med huvudgatan Papadiamantis, där både exklusiva och mindre exklusiva butiker ligger på rad. Om du sedan känner för att svalka av dig är det bara en lagom promenad till stranden Megali Ammos, strax söder om staden.

LÄRARE / FÖRELÄSARE

Camilla Silver
Yogalärare
Johan Silver
Yogalärare & Ayurvedisk rådgivare