Startar
Feb 25, 2023
9.00
slutar
February 25, 2023
16.00
INVESTERING
950kr
Södra Järnvägsgatan 42, Ljusdal
Stark Yoga LJUSDAL

Eventbeskrivning

Ayurveda (livets kunskap) är en indisk holistisk hälsolära med mångtusenårig tradition.

Vi utforskar Ayurvedas helande kraft tillsammans med Yogans visdom i en vacker samklang för att upptäcka vår sanna inneboende lycka och djupaste frid.  En dag i självreflektion, en vårstädning för kropp och sinne för att släppa in ljuset och landa mjukt i själens uråldriga visdom och trygghet.

Vi tittar in på metoder som hjälper till att stilla sinnet och tankarna och samtidigt stärka din prana (livskraft), det vill säga fyller på med energi.

Yoga och Ayurveda är systervetenskap för helande, integration och transformation på alla nivåer av vårt väsen, vår kropp och själ. Traditionell Ayurveda hjälper oss förstå hur just jag fungerar bäst i min unika sammansättning av elementen. (Jord, vatten, eld, luft, eter)

Traditionell yoga syftar till självutveckling och att hitta sitt sanna Jag bortom vårt ofta så överbelastade sinne.

Har du någon gång undrat över vad det är som gör att människor är så olika? Varför vissa är hyperaktiva, rör sig snabbt och pratar oavbrutet medan andra utstrålar grace och stillhet? Varför kan vissa människor äta en femrätters middag och fortfarande vara hungriga medan andra sitter och petar i en sallad? Varför har vissa människor en sprudlande inneboende glädje medan andra tycks bära hela världen på sina axlar? Varför vissa människor tycks ha lätt att samarbeta med varandra medan andra direkt hamnar i konflikt? Varför blir vissa personer alltid förkylda på våren och hösten?Varför har vissa människor svårare än andra att gå ner i vikt?

Ayurvedan besvarar allt det här med de tre doshorna: Vata, Pitta och Kapha. Orden är sanskrit och går inte att enkelt översätta till svenska. Kortfattat kan man säga att doshorna är biologiska energier som styr över alla kroppsliga och mentala processer och som ger varje levande varelse sin egna unika nyckel till hälsa och självförverkligande. Doshorna härrör ifrån de fem elementen; rymd, luft, eld, vatten och jord.

Under Grundkurs i Ayurveda berättar Johan och Camilla om grunderna, dom grundläggande principerna för Ayurveda och hur det påverkar vår vardag  och vad vi kan göra för att hitta en både fysisk, mental och själslig balans på en individuell nivå.

Johan kommer i samband med det också komma in på Ayurvedans syn på kosten och hur maten hjälper oss till välmående. Förhoppningen är att alla ska kunna lämna dagen med en uppfattning om vad dom tillhör för dosha/doshor. En insikt som kan ge dig nycklar till att med enkla medel skapa en balans och välbefinnande i livet.

Camilla kommer att gå in mer på den psykologiska aspekten av Ayurveda, hur vi blir vän med våra tankar och känslor, hur en tydlig självbild kan hjälpa oss in mot ett inre lugn.


VART: Workshopen är på STARK YOGA i Ljusdal

NÄR: lördag 25 FEBRUARI 2023

Tid: 

9.00-11.30 Föreläsning med Johan och Camilla

11.30-12.30 Lunchpaus (lunch ingår ej utan man kan ta med sig lunch eller gå ut och äta).

12.30-16.00 Föreläsning med Johan och Camilla, samt Lugn Yoga för Energiflöde med Camilla

INVESTERING: Workshopen kostar 950:-

Anmälan och frågor till:

camilla.silver@live.se eller 070-2488680

Anmälan är bindande

Betalning sker i samband med anmälan, med antingen swish 123 088 9022 eller bankgiro 5292-4909 Loveflow AB  (om man behöver går det bra att vänta med betalningen till slutet av februari)

Varmt välkommen önskar

Camilla & Johan  

LÄRARE / FÖRELÄSARE

Johan Silver
Yogalärare & Ayurvedisk rådgivare
Camilla Silver
Yogalärare