Startar
Jun 6, 2020
09.30
slutar
June 7, 2020
12.30
INVESTERING
Chinova Mötesgård, Åsen 10
Järvsö

Eventbeskrivning

Kära kursdeltagare!


P g a det rådande läget i Sverige nu så är det svårt att avgöra om vi kan ha vår kurs den 6-7 juni, vilket känns väldigt tråkigt. OM kursen blir av så har vi bestämt att vi ändrar upplägget till att vara endast över dagen lördagen den 6e, detta för att slippa övernattningar. Dessutom byter vi lokal till en större där vi kan hålla avstånd till varandra. Mer om det tänkta upplägget ser du nedan.

Kan vi inte göra kurs alls denna helg så vill vi skjuta fram den till senare i sommar.


Vi önskar verkligen att kursen kan bli av om myndigheterna tillåter, men ber att få ta beslutet närmare kursstart för att ha ett aktuellt läge att göra bedömningen utifrån. Vi tänker att vi tar beslut den 18 maj om den blir av eller ej.


Nytt upplägg om det går att genomföra kursen:


Lördag 6 juni

Drop in kl. 09.30 fika till 10.00, vi bjuder!

Start kl. 10.00

Lunch ordnar deltagarna själva, antingen med matsäck eller köpas in på Stenegårds restaurang.


13.00-18.00 inkl. eftermiddags paus


Nytt pris för detta är 1350 kr, fika ingår men inte lunch.

Folksång och yoga - en kurs för dig som vill komma vidare i ditt sjungande

Under denna kurs får du olika övningar för både kropp och röst med målet att hitta en helhet och ett avspänt sångsätt. Vi fördjupar oss i snirkliga koraler, suggestiva vaggvisor och svängiga polskor med fokus på musikalisk stil samt röstteknik. Den vokala folkmusiken kännetecknas av ett talnära sångsätt som finns naturligt i oss om vi öppnar upp för det. Vi använder yoga för att bli medveten om sambandet mellan kropp och röst och hitta din unika klang.

Dagen startar med yoga för att väcka kroppen, få igång värme och andning. Yogan hjälper oss att släppa taget, hitta fokus och hämta kraften inifrån. Närvaro i kroppen underlättar kontakt med rösten och hjälper dig att hitta ditt genuina uttryck. När vi värmt upp kropp och röst sjunger vi olika typer av visor, fördjupar oss i folkvisans stildrag och hur man får det att låta folksång. Dagen avslutas med yoga och meditation. Du som går denna kurs bör ha någon form av sångvana sen tidigare, du behöver ingen erfarenhet av yoga.  

Ledare är Johanna Bölja Hertzberg, folksångerska och pedagog och Camilla Silver, friskvårdspedagog, yogalärare och grundaren till Stark Yoga.

Johanna är folksångerska och pedagog, utbildad på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, boende i Järvsö. Hon hörs i vokalduon Bölja/Härdelin och har under det senaste året varit aktuell med nya bandet Breda gatan. Johanna är en efterfrågad och kunnig pedagog som regelbundet håller kurser i kulning och folksång. Med stor lyhördhet för individens behov jobbar hon lekfullt fram sångarens klang och musikalitet. Hon jobbar som pedagog på folkmusiklinjen vid Bollnäs Folkhögskola och har under många år lett Hälsinge Låtverkstad.

Camilla är en mycket omtyckt, varm och erfaren yogalärare som i  20 år undervisat grupper i olika former av yoga, meditation, stresshantering och personlig utveckling. Camilla tillför ett lugn med värme och fokus, där det finns en intention att lyfta fram den styrka du redan besitter. Hon leder även workshops runt om i Sverige och utomlands och driver till vardags Stark yogastudio i Ljusdal och Hudiksvall.

Platsen för kursen är Chinova mötesgård, den gamla hälsingegården mellan bergen strax söder om Järvsö som lämpar sig allra bäst för den lilla gruppen som vill arbeta i lugn och ro. Här har vi nära till skogen och får vällagad vegetarisk mat i mysig miljö. Läs mer på

www.facebook.com/chinovas.


Datum: 6-7 juni

Tid: lördag kl. 09.30-18.00, söndag kl. 09.00-12.30

Pris: 1990 kr inkl fika och lunch. Boende och middag lör kväll kan bokas via Chinova

Anmälan: maila dina uppgifter till camilla.silver@live.se. En anmälningsavgift på 550kr betalas i samband med anmälan till bankgiro:  436-7355 (Johanna Bölja Hertzberg enskild firma)

OBS! Om du avbokar kursen är anmälningsavgiften icke återbetalningsbar!

Resterande 1440:- betalas in senast 1 juni 2020.

Antal: Det finns boende för 12 personer, så först till kvarn… Max antal för kursen är 14 st.


Boende: Boende i delat rum på Chinova kostar 500kr/natt. Lakan, handduk och frukost ingår. OBS! Inga enkelrum finns att tillgå. Anmäl övernattning till chinovamotesgard@gmail.com eller ring 073-5050817 (Hanna).


Praktisk info: medtag mjuka kläder som du kan röra dig i. Ta med även för utomhusbruk. Yogamattor finns på plats. En vattenflaska och anteckningsbok kan vara bra att ha med. På Chinova serveras vällagad vegetarisk mat. I priset ingår lunch och fika för- och eftermiddag på lördagen samt fika sön förmiddag. Middag lör kväll kan bokas direkt hos Chinova (bokas i förväg) för 200 kr inkl måltidsdryck och kaffe/te. Glöm inte att meddela eventuella allergier. Boende bokas direkt hos Chinova. Om du behöver hämtning vid tåg så ange det vid anmälan så ska vi försöka ordna detta mot en mindre avgift.


Tider för kursen:

lördag

09.30-10.00 dropin fika

10-11 yoga

11-12.30 sång

12.30-13.30 lunch

13.30-15.00 sång

15.00-15.30 fika

15.30-16.30 sång

16.30-18.00 yoga

18.30 middag (Kostar 200 kr för mat inkl måltidsdryck och kaffe/te. Detta måste förbokas hos chinova chinovamotesgard@gmail.com)


söndag

08.00-09.00 frukost (ingår endast för de som bokar boende, men kan väljas till)

09.00-10.00 yoga

10.00-10.40 sång

10.40-11.10 fika

11.10-12.30 sång


Välkommen att lära dig mer om din röst och kropp, fördjupa dig i folksång och sjunga tillsammans med andra!

LÄRARE / FÖRELÄSARE

Camilla Silver
Yogalärare