Startar
Dec 15, 2019
15.00
slutar
November 15, 2019
18.00
INVESTERING
280kr
Stark Yoga - Södra Järnvägsgatan 42
Ljusdal

Eventbeskrivning

Sista Anmälningsdag Onsdag 12:e december.

Ayurveda (livets kunskap) är en indisk holistisk hälsolära med mångtusenårig tradition.

Har du någon gång undrat över vad det är som gör att människor är så olika? Varför vissa är hyperaktiva, rör sig snabbt och pratar oavbrutet medan andra utstrålar grace och stillhet? Varför kan vissa människor äta en femrätters middag och fortfarande vara hungriga medan andra sitter och petar i en sallad? Varför har vissa människor en sprudlande inneboende glädje medan andra tycks bära hela världen på sina axlar? Varför vissa människor tycks ha lätt att samarbeta med varandra medan andra direkt hamnar i konflikt? Varför blir vissa personer alltid förkylda på våren och hösten?Varför har vissa människor svårare än andra att gå ner i vikt?

Ayurvedan besvarar allt det här med de tre doshorna: Vata, Pitta och Kapha. Orden är sanskrit och går inte att enkelt översätta till svenska. Kortfattat kan man säga att doshorna är biologiska energier som styr över alla kroppsliga och mentala processer och som ger varje levande varelse sin egna unika nyckel till hälsa och självförverkligande. Doshorna härrör ifrån de fem elementen; rymd, luft, eld, vatten och jord.Under denna eftermiddag berättar Johan om grunderna, dom grundläggande principerna för Ayurveda och hur det påverkar vår vardag  och vad vi kan göra för att hitta en både fysisk, mental och själslig balans på en individuell nivå. Johan kommer i samband med det också komma in på Ayurvedans syn på kosten och hur maten hjälper oss till välmående. Förhoppningen är att alla ska kunna lämna eftermiddagen med en uppfattning om vad dom tillhör för dosha/doshor. En insikt som kan ge dig nycklar till att med enkla medel skapa en balans och välbefinnande i livet.

‍Tid:

15-18.00 Föreläsning med Johan samt fikapaus

Plats: Stark Yoga Ljusdal

‍Investering: 280kr

Johan är utbildad i Ayurveda vid American Institute of Vedic Studies som drivs av Doktor David Frawley Vamadeva Shastri, en av de absolut främsta skriftlärda inom Ayurveda i världen. Johan arbetar med healing, pulsläsning, örtmediciner och ger konsultationer med råd om hur du kan förändra dina tankar, livsstil och kost för att komma närmre din inre sanna natur och genom det också leva ett hälsosamt och starkt liv. Under 2019 lanserade han tillsammans med Stu Girling en internationell onlineutbildning i Ayurveda.

Anmälan är bindande och betalning sker i förskott i samband med anmälan. BG 5292-4909 Loveflow AB, ange namn och ”ayurveda”. info@camillasilver.se

LÄRARE / FÖRELÄSARE

Johan Silver
Yogalärare & Ayurvedisk rådgivare