Startar
Mar 9, 2019
9.00
slutar
March 9, 2019
16.00
INVESTERING
850kr
Storgatan 56
Stark Yoga HUDIKSVALL

Eventbeskrivning

Ayurveda (livets kunskap) är en indisk holistisk hälsolära med mångtusenårig tradition.

Har du någon gång undrat över vad det är som gör att människor är så olika? Varför vissa är hyperaktiva, rör sig snabbt och pratar oavbrutet medan andra utstrålar grace och stillhet? Varför kan vissa människor äta en femrätters middag och fortfarande vara hungriga medan andra sitter och petar i en sallad? Varför har vissa människor en sprudlande inneboende glädje medan andra tycks bära hela världen på sina axlar? Varför vissa människor tycks ha lätt att samarbeta med varandra medan andra direkt hamnar i konflikt? Varför blir vissa personer alltid förkylda på våren och hösten?Varför har vissa människor svårare än andra att gå ner i vikt?

Ayurvedan besvarar allt det här med de tre doshorna: Vata, Pitta och Kapha. Orden är sanskrit och går inte att enkelt översätta till svenska. Kortfattat kan man säga att doshorna är biologiska energier som styr över alla kroppsliga och mentala processer och som ger varje levande varelse sin egna unika nyckel till hälsa och självförverkligande. Doshorna härrör ifrån de fem elementen; rymd, luft, eld, vatten och jord.

Under Grundkurs i Ayurveda berättar Johan om grunderna, dom grundläggande principerna för Ayurveda och hur det påverkar vår vardag  och vad vi kan göra för att hitta en både fysisk, mental och själslig balans på en individuell nivå. Johan kommer i samband med det också komma in på Ayurvedans syn på kosten och hur maten hjälper oss till välmående. Förhoppningen är att alla ska kunna lämna dagen med en uppfattning om vad dom tillhör för dosha/doshor. En insikt som kan ge dig nycklar till att med enkla medel skapa en balans och välbefinnande i livet.

Tid: 

9.00-11.30 Föreläsning med Johan

11.30-12.30 Lunchpaus (lunch ingår ej utan man kan ta med sig lunch eller gå ut och äta).

12.30-16.00 Föreläsning med Johan samt Lugn Yoga för Energiflöde med Camilla Silver

Anmälan är bindande och betalning sker i förskott i samband med anmälan. BG 5292-4909 Loveflow AB, ange namn och ”ayurveda”. info@camillasilver.se

Varmt välkommen!

LÄRARE / FÖRELÄSARE

Johan Lundback
Yogalärare & Ayurvedisk rådgivare
Camilla Silver
Yogalärare