startdatum
Aug 27, 2018
VECKODAG
Måndagar 17.30
Gruppstorlek
20
klasslängd
1,5 timme
antal gånger
12
nivå
Fortsättning
investering
1740kr
Första Serien
Yoga Chikitsa PDF

Kursbeskrivning

För dig som har tidigare erfarenhet av Ashtanga yoga och vill fördjupa din träning. En grupp där du fortfarande blir ledd genom ashtanga yoga sekvensen. Vi tar oss halvvägs in i första serien, fram till positionen Navasana (båten) För dig som börjat känna trygghet i ordningen på solhälsningarna, de stående positionerna och fram till Janusirsasana A. En kurs för dig som vill utmana dig själv ytterligare.Tillsammans övar vi på inlednings- och avslutningsmantrat som tillhör ashtangayogans tradition. 

Ledda klasser med fokus på flöde samt teknikpass som betonar yogans olika delar. Du blir även introducerad i så kallad mysorestyle mot slutet av kursen.Vi fördjupar förståelsen för både andningen, positionerna, Bandhas (kroppslåsen) och Dristi (fokuseringspunkter) och varje kursdeltagare får mer individuell hjälp i form av justeringar i rörelserna för att komma vidare i sin yogautövning. Fokus ligger också vid att lära sig rätt Vinyasa, det vill säga positionerna och andningen synkroniserat och hur man tar sig in och ut ur de olika positionerna.

Inför ditt besök

Du kan byta om i vårt omklädningsrum, finns även dusch för den som önskar. Du kan hänga i vår soffa, läsa någon yogabok eller bara vara medan du väntar på din klass.

Som fortsättningselev vill vi gärna att du använder din egen yogamatta.

I butiken säljer vi mattor och andra yogatillbehör om du vill ha egna grejer. Vi har också allt ifrån tygpåsar till téer, kokosvatten och choklad samt sköna och snygga yogakläder. Öppettider: Vi låser upp 20-30 minuter före första klassen, kom gärna i god tid så du får varva ner och ge dig själv en lugn stund.

• Under yogaklassen blir det varmt i rummet och man svettas ofta mycket. Det bästa är att duscha före yogan, för allas trevnad. Hinner man inte det kan det vara skönt att ha tvättat sig under armar och fötter.

• Ha rena träningskläder varje gång du tränar. 

• Rengör din yogamatta (om du har egen) regelbundet.

• Håll gärna ner ljudnivån både i och utanför yogasalen och stäng gärna av mobilen.

Slutligen, ett stort varmt välkommen från alla oss på Stark Yoga!

OBS. Anmälan till samtliga kurser är bindande!

Lärare

Camilla Silver
Yogalärare